Korubaşı Ortaokulu


Vizyon: Geleceğimizi öğrencilerimizle beraber kurmanın heyecanını umudunu yaşayabilmek ve yaşatabilmek.

Misyon: ’Daha iyi bir eğitim imkanı nasıl sağlarız ?’ sorusundan yola çıkarak, değişen dünya şartlarında kendini sürekli yenileyen ve geliştiren öğrenciler yetiştirmek için varız.

Başarılar: DYNET Program Kullanımında Birinci dönem İkincilik Ödülü ve İkinci Dönem Birincilik Ödülü , Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında İl Elemelerini Geçerek Bölge Elemelerinde Eskişehir Sergisine Eser Gönderdik.İlde yapılan Bilim Şenliklerine Katıldık, İl Basketbol Kız Turnuvası Dördüncülüğü, Yıldız Erkekler Atletizm İlçe Birinciliği, İlçe İkinciliği, İlçe Dördüncülüğü Kazandık, Öğretmenler Günü Şiir Yarışması Birinciliği

Saatler: 08:30 Ders Başlama 15:20 Ders Bitiş
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okul öğrencileri taşımalı sistem ile okulumuza ulaşmaktadır. Öğretmenler kendi araçları ile ulaşım sağlamaktadırlar.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %100
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda basketbol ve futbol sahası bulunmaktadır. Öğrencilerimizle geleneksel hale gelmiş sene sonu Öğretmenler-Öğrenciler futbol turnuvası düzenlenmektedir. Yaz dönemi Futbol ve masa tenisi kursları açılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Diğer Hususlar: Sınıflar birer şube olup, derslik sitemi uygulanmaktadır. Tam gün eğitim yapılmaktadır.

Telefon - 544 466 85 24

Belgegeçer - (286) 723 4070

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://korubasiortaokulu.meb.k12.tr

Adres - KORUBAŞI KÖYÜ KORUBAŞI NO 243 AYVACIK / ÇANAKKALE

Öğretmen :8
Öğrenci :89
Derslik :8
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3000
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tamgün

Yerleşim Yeri - Okulumuz Korubaşı Köyündedir. Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.Köyde kanalizasyon, telefon,internet,su şebekesi bulunmaktadır.Perşembe günleri gezici sağlık ekipleri köyün sağlık ocağında hizmet vermektedirler.Köyde kiralık evler bulunmakla birlikte bölgenin turistik olması nedeniyle kiralar köy evi standartlarının üzerinde olmaktadır. Genelde ev sahipleri sezonluk kiralama yolunu tercih etmektedirler.

Adres - KORUBAŞI KÖYÜ KORUBAŞI NO 243 AYVACIK / ÇANAKKALE

Ulaşım Öğretmenler kendi araçları ile okula gelmektedirler, ayrıca okulun önünden birlik arabaları geçmektedir. Ayvacık Birlik Kooperatif (Tel:0286 712 10 91) minibüsleri ile belli saatlerde Ayvacık´a ve Gülpınar´a ulaşım sağlanmaktadır. Okulun yanında asfalt yol bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Çanakkale İl Merekezine 95 Km. Ayvacık İlçe Merkezine 25 Km.